Nieuws

Logo

Een coffeeshop in Nieuw Waldeck?

09

February

2024

Op 13 juni 2019 heeft de Gemeenteraad van Den Haag een motie aangenomen waarin het verzoek is gedaan om coffeeshops in Den Haag beter te spreiden.

Brief: Brief van het Wijkberaad richting college van Burgemeester en Wethouders

Brief: Antwoord college op vragen van raadslid Janice Roopram

Aanleiding voor deze motie is een stortvloed van klachten die de Gemeente Den Haag binnen heeft gekregen met betrekking tot toenemende overlast in het Zeeheldenkwartier.

Op dit moment blijkt het Zeeheldenkwartier nog steeds een overconcentratie aan coffeeshops te hebben.

Al in 2009 heeft de Gemeente Den Haag beleid gemaakt gericht op het beter spreiden van coffeeshops. De motie die is ingediend moet de noodzaak van het  in 2009 gestelde beleid dan ook wederom kracht bijzetten.
De doelstelling van dit beleid is vooral gericht op het tegengaan van overlast die coffeeshops veelal veroorzaken.

Op 27 augustus 2020 publiceerde het Algemeen Dagblad  een artikel* waarin duidelijk werd dat de Gemeente Den Haag momenteel aan het kijken is naar de Oude Haagweg 263-A (waar op dit moment snackbar Monique's Place gevestigd is) als mogelijke locatie voor een toekomstige coffeeshop.
Gemeenteraadslid Janice Roopram** (Hart voor Den Haag) heeft kritische vragen gesteld.

Een zeer slecht plan!

Het Wijkberaad is absoluut niet blij met deze plannen en het gebrek aan transparantie vanuit de Gemeente Den Haag rond deze besluitvorming.

Wij hebben het college van burgemeesters en wethouders dan ook een brief gestuurd.

De reden dat het beleid uit 2009 tot op heden weinig succesvol is geweest heeft vooral te maken met het feit dat coffeeshops vaker dan niet bronnen zijn van overlast.

Drugsverkeer en algemene verloedering zijn veelvuldig omschreven klachten die maken dat de coffeeshop een veelal ongewenste invloed is.

Gezien de problemen in het Zeeheldenkwartier kan het natuurlijk niet zo zijn dat de Gemeente Den Haag nu aan probleemverplaatsing gaat doen, en daarbij weer geheel nieuwe problemen gaat creëren.

Nieuw Waldeck als locatie leent zich helemaal niet voor een dergelijk verkooppunt van softdrugs.

De Oude Haagweg 263-A is een locatie direct gelegen naast een  voetbalkooi en speelterrein wat zou betekenen dat men de jeugd vrij direct blootstelt aan de invloeden van een coffeeshop.

Ook liggen op korte afstand 2 middelbare scholen, en meerdere instellingen ter ondersteuning van kwetsbare personen en mensen met verslavingsproblematiek.

De nabijgelegen gemeente Westland heeft momenteel geen  coffeeshops op eigen gemeentegrond.  Gaat dit toekomstige plan een potentiële uitvalsbasis creëren voor softdrugsverkeer van en naar het Westland?***

Kortom: Het is vragen om problemen en dat moeten we absoluut niet willen in onze wijk!

Wilt u reageren op dit artikel? Neem contact met ons op via ons contactformulier, of laat een bericht achter op onze Facebookpagina.

*
https://www.ad.nl/den-haag/bewoners-bezorgd-over-mogelijke-komst-coffeeshop-op-oude-haagweg-waarom-zijn-zij-niet-geinformeerd~a37ee12c/

**
https://www.denhaag.nl/nl/bestuur-en-organisatie/gemeenteraad/raadsleden-en-fractievertegenwoordigers/roopram-j.-janice-raadslid-hart-voor-den-haaggroep-de-mos.htm

***
https://www.ad.nl/westland/dit-zijn-de-coffeeshops-van-het-westland-ze-staan-in-den-haag-delft-en-hoek-van-holland~aaba2778/

No items found.
Pdf

Pdf

Pdf

Pdf

Pdf

Pdf

Pdf

Pdf

Logo

Komende activiteiten

Planner

Wijkberaad

Er zijn momenteel geen aanstaande Wijkberaad evenementen.
Planner

Groen

Er zijn momenteel geen aanstaande Groen evenementen.
Planner

Veiligheid/Bit

Er zijn momenteel geen aanstaande Veiligheid/BIT evenementen.
Planner

Leefomgeving

Er zijn momenteel geen aanstaande Leefomgeving evenementen.
Planner

En verder...

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.
Jaarplanner

Contact

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Arrow leftArrow right