Veiligheid/Bit

Activiteiten

De activiteiten van de leden van het Buurt Interventie Team BIT bestaan voornamelijk uit het lopen van rondes door de wijk. Niet altijd dezelfde maar verschillende om te voorkomen dat er een vast patroon ontstaat. Er wordt ook op verschillende dagen en verschillende tijden gelopen. En dat niet alleen om vaste patronen te vermijden, maar ook omdat niet elke dag en elk uur hetzelfde gebeurd. Door op verschillende tijden en dagen te lopen krijgt het team een goede indruk van het wel en wee van de wijk.

Er wordt gelopen aan de hand van een rooster dat zes weken bestrijkt. Voor elke periode kan opgegeven worden wanneer men wel en niet kan. De meeste BIT’ers geven de voorkeur aan vaste loopdagen, maar variëren kan natuurlijk ook.

Omdat BIT’ers van alles tegenkomen op straat, ook mensen die onwel zijn geworden of gewond zijn door een ongeluk, heeft de overheid verplicht gesteld dat zij een EHBO-diploma moeten hebben. De opleiding en het examen is kosteloos voor de vrijwilligers van het BIT-team. Elk jaar moet een herhalingscursus worden gevolgd om bij te blijven. Ook deze cursus hoeven de vrijwilligers niet te betalen.

Het bezit van een EHBO-diploma is ook handig als er activiteiten in de wijk worden georganiseerd. NL Doet, buitenspeeldagen en snoei- en bloeidagen zijn vaste voorkomende zaken. Het BIT-team wordt dus regelmatig gevraagd EHBO-ers te leveren voor dit soort activiteiten.

Eénmaal per jaar is een bijeenkomst van het Stedelijk Netwerk Bewonersinitiatieven. Daar komen de coördinatoren van alle BIT-teams uit Den Haag dan bij elkaar om kennis te maken, van elkaar te leren, workshops te volgen en op de hoogte te worden gebracht van de laatste ontwikkelingen.

Logo

Komende activiteiten

Planner

Wijkberaad

Er zijn momenteel geen aanstaande Wijkberaad evenementen.
Planner

Groen

Er zijn momenteel geen aanstaande Groen evenementen.
Planner

Veiligheid/Bit

Er zijn momenteel geen aanstaande Veiligheid/BIT evenementen.
Planner

Leefomgeving

Er zijn momenteel geen aanstaande Leefomgeving evenementen.
Planner

En verder...

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.
Jaarplanner

Contact

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.