Nieuws

Logo

Bevindingen aanvraag energie toeslag 2022

09

February

2024

Tot 31 december 2022 is het mogelijk de energietoeslag van € 900 aan te vragen. U vraagt de energietoeslag aan bij uw gemeente. U kunt de energietoeslag aanvragen als u minder inkomen heeft dan 130% van het sociaal minimum. Heeft u een bijstandsuitkering, IOAW- IOAZ- of Bbz-uitkering? Dan krijgt u de energietoeslag automatisch.

Energietoeslag ontvangen heeft geen gevolgen voor uw uitkering of toeslagen. Bent u ondernemer en heeft u, over de afgelopen 3 maanden, een netto maandinkomen uit eigen bedrijf van niet meer dan € 1.355 als alleenstaande of € 1.930 als gezin? Dan kunt u ook een aanvraag doen voor Energietoeslag 2022. Meer weten? Ga naar www.denhaag.nl en zoek op energietoeslag.

Heeft u geen bijstandsuitkering, IOAW- IOAZ- of Bbz-uitkering, maar wel een inkomen van maximaal 130% van het sociaal minimum (130% van de Bijstandsnorm)?

Hoeveel is 130% van het sociaal minimum?

21 jaar tot en met de AOW-leeftijd

Alleenstaande € 1.350. Alleenstaande ouder € 1.735. Gezin € 1.927.

AOW leeftijd of ouder

Alleenstaande € 1.619. Alleenstaande ouder € 1.995. Gezin € 2.216.

Wat telt mee als inkomen?

 • loon dat u krijgt van een werkgever
 • uitkering van het UWV, de gemeente, de SVB of een andere organisatie
 • inkomen uit eigen bedrijf
 • inkomen uit verhuur van een (deel van de) woning of grond en gebouwen (vastgoed).
 • inkomen uit kinderalimentatie en partneralimentatie
 • pensioen
 • heeft u een partner? Dan telt het inkomen van uw partner ook mee.

Het inkomen van kinderen die bij uw wonen telt niet mee.

De aanvraag

Heeft u geen brief ontvangen, ga naar de website www.denhaag.nl/nl/werk-bijstand-en-uitkering/uitkering-of-bijstand/energietoeslag-aanvragen-1.htm .

Heeft u een brief ontvangen, dan gaat u naar de website www.mijndenhaag.nl . U heeft voor de aanvraag een DigiD-code nodig. Een DigiD-code is voor allerlei overheidszaken en de zorgverzekering zinvol om te hebben. Vraag de DigiD-code aan op de website www.digid.nl . De aanvraag duurt een paar dagen. Beveilig de DigiD-code extra met de DigiD-app op uw mobiele telefoon. Download de app uit de Play-store of de App-store op uw telefoon. De DigiD-code wordt met de app heel gemakkelijk en veilig te gebruiken.

Op de website www.mijndenhaag.nl logt u in met de DigiD code en ga dan rechts onder naar “Mijn zaken”. Daar heeft de gemeente het formulier voor u klaar gezet. Gegevens als naam, adres, woonplaats, Burgerservicenummer, inkomsten en Ean code stroom worden gevraagd. Op een gegeven moment wordt gevraagd om een kopie van uw bankrekening of bankpasje. Fotografeer deze met uw mobiele telefoon, koppel met een snoertje uw telefoon met de laptop en upload het foto-bestand van de telefoon naar de gemeente. Op een andere bladzijde van het formulier wordt een kopie van het ID-bewijs of paspoort gevraagd. Fotografeer en upload dit foto-bestand naar de gemeente. Daarna verzendt u het formulier.

Problemen

Helaas is de ervaring dat het formulier fout kan gaan. De problemen zullen binnen een onbekende tijd zijn opgelost. Het uploaden van foto-bestanden lukt niet. Dit betekent dat het formulier niet naar de gemeente gestuurd kan worden. Als u het formulier verzendt, dan krijgt u een vage melding dat het niet is gelukt.

U kunt met de gemeente ZVW bellen  (070) 353 75 00 menu optie 3, en vragen of het formulier is aangekomen. Waarschijnlijk niet. Bel ’s-morgens vroeg of in de avond. De wachtrij kan tot 30 minuten duren. Als het niet is gelukt en het formulier niet is aangekomen, gaat u in dat geval naar het stadhuis op het Spui 70 bij de Advies- en informatiebalie. Daar kunt u vragen om geholpen te worden met het invullen van het formulier. De Advies- en informatiebalie is open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. De hulp en ondersteuning bij de balie is gratis.

Neem de volgende gegevens mee:

 • Burgerservicenummer (BSN)
 • Kopie bankpas, ID-kaart-paspoort (beide zijden kopiëren), 
 • Alle gegevens van het inkomen (inkomen, pensioen en toeslagen)
 • Maandnota of de jaaropgaaf van de energienota met de Ean code stroom.

U kunt voor hulp bij het invullen ook naar een Servicepunt van de gemeente gaan. De ondersteuning van de medewerkers van de Servicepunten is gratis en onafhankelijk.

Servicepunt

Komt u er niet uit? Ook niet met hulp van familie of kennissen? Bij een Servicepunt kunnen vrijwilligers en medewerkers u helpen bij het gebruik van de computer. Zij kunnen u ook ondersteunen als u online (via de website) formulieren moet invullen. Voor verschillende producten van de gemeente kunt u online op de website een afspraak maken. U bent dan meteen aan de beurt bij de balie op bijvoorbeeld het Stadhuis Spui 70. Ook hiermee kan een vrijwilliger medewerker van het Servicepunt XL u helpen.

Servicepunt XL De Henneberg Loosduinen

 • Tramstraat 15, 2551 TT Den Haag
 • Telefoon: 070 - 205 25 90
 • E-mail: w.dehenneberg@wijkz.nl
 • Openingstijden
 • Open inloop          - maandag, dinsdag en donderdag 09:00 - 13:00
 • Open op afspraak - maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00
 • Telefonisch bereikbaar - maandag, dinsdag en donderdag 09:00 - 13:00

Huisbezoek

Lukt het niet om naar een Servicepunt te komen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een huisbezoek.

Bron: Website gemeente Den Haag.
Disclaimer: Het Wijkberaad is op generlei wijze aansprakelijk voor onjuiste of onvolledige verstrekte informatie of fouten in de aanvraag of het niet verkrijgen van de energietoeslag.

No items found.
Pdf

Pdf

Pdf

Pdf

Pdf

Pdf

Pdf

Pdf

Logo

Komende activiteiten

Planner

Wijkberaad

Er zijn momenteel geen aanstaande Wijkberaad evenementen.
Planner

Groen

Er zijn momenteel geen aanstaande Groen evenementen.
Planner

Duurzaamheid

Er zijn momenteel geen aanstaande Duurzaamheid evenementen.
Planner

Leefomgeving

Er zijn momenteel geen aanstaande Leefomgeving evenementen.
Planner

En verder...

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.
Jaarplanner

Contact

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Arrow leftArrow right