Groen

Watertuin Puccini

In maart 2013 hebben een aantal bewoners van de Puccinistraat zich aangemeld voor de snoei- en bloeidag van de wijk, omdat zij het plantsoen in hun straat wilden adopteren. Door de gemeente werden plantjes verstrekt en geholpen met het in de grond zetten en de bewoners houden sinds die tijd hun plantsoen bij.

Tuin

Omdat Nieuw Waldeck actief bezig was met het verbeteren van de waterkwaliteit besloot de gemeente in 2015 tot het aanleggen van watertuinen in de wijk. Na overleg met bewoners werden uiteindelijk 5 plekken aangewezen om een watertuin aan te leggen. Helaas is er daarvan maar 1 verwezenlijkt en deze ligt in de Puccinistraat. Op 11 november 2015 werd de tuin officieel opgeleverd en werden door de bewoners vele waterplantjes in de watertuin geplant en er kwam een eilandje in het water met plantjes.

Het eilandje blijkt een succes bij de watervogels en we hebben ze allemaal wel een keer op bezoek gehad, waardoor er geen plantje op kan groeien. Resultaat is dat de meerkoeten nu een mooi broedeilandje hebben.

Tuin

Meerdere keren per jaar is het groepje bewoners actief om het plantsoen er netjes uit te laten zien. In mei 2018 kregen we de gulden klinker van de gemeente Den Haag en met deze financiële bijdrage van de gemeente, kunnen we ons plantsoen beter onderhouden en in 2018 hebben we besloten om alle plantjes te vervangen door lagere plantjes, zodat je wat meer zicht kreeg op de gehele tuin en niet alleen de voorkant.

Om het groot onderhoud te kunnen betalen is subsidie aangevraagd bij fonds 1818. Met deze bijdrage hebben we aan de firma Astrum die de watertuin had aangelegd, gevraagd nieuwe plantjes in het plantsoen en de watertuin te planten om wat meer variatie en kleur te krijgen.

Er is gekozen voor diverse grassen, kattenkruid, echinacea, salvia's en zelf hebben we een heleboel voorjaarsbolletjes in de tuin gezet zodat er nu bijna het hele jaar door bloemen staan.

Langs de waterkant staat de gele iris, de dotter en diverse rietsoorten. Doordat we het meerdere keren per jaar onderhouden, blijft het er ook goed uitzien. Wat ook belangrijk is, in warme tijden wordt er 's avond gesproeid om de plantjes te laten overleven.

Het lijkt misschien veel werk maar door af en toe met elkaar af te spreken en een paar uurtjes in het groen bezig te gaan blijft je eigen uitzicht waar je iedere dag tegen aan moet kijken netjes. En het is ook leuk dat veel voorbijgangers er ook plezier aan beleven.

Tuin

In oktober 2020 hebben we een aantal waterlelies en gele waterbloemen in het water laten zetten en dat betekent dat volgend jaar ook in het water bloemen komen. Misschien hebben we allemaal een beetje last van groene vingers, maar van een plantsoen vol met onkruid en niet bloeiende plantjes, hebben wij het om kunnen toveren tot een mooi plekje waar het voor voorbijgangers prettig toeven is op de bankjes en wij dagelijks kunnen genieten van een mooi uitzicht.

Milie, Alex, Sandra, Saskia en Annelies van de Watertuin Puccini.

Terug naar buurttuinen
Logo

Komende activiteiten

Planner

Wijkberaad

Er zijn momenteel geen aanstaande Wijkberaad evenementen.
Planner

Groen

Er zijn momenteel geen aanstaande Groen evenementen.
Planner

Veiligheid/Bit

Er zijn momenteel geen aanstaande Veiligheid/BIT evenementen.
Planner

Leefomgeving

Er zijn momenteel geen aanstaande Leefomgeving evenementen.
Planner

En verder...

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.
Jaarplanner

Contact

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.