Groen

Waanzinnige Waldeck Tuin (WWT)

De Waanzinnige Waldeck Tuin is een ecologisch verantwoorde wijktuin en recreatieplaats gelegen aan de rand van de wijk Nieuw Waldeck in Den Haag. De tuin, gelegen op een perceel grond tussen één van de Maairustflats aan de Oude Haagweg en de appartementen aan de Hector Berliozkade, is ontstaan als gevolg van het verzet van omwonenden tegen het plan van de gemeente de locatie te gebruiken voor zelfbouwkavels. Het stuk grond bevatte een verwaarloosde volkstuin en een voetbalveldje en het clubhuis van scoutinggroep De Rimboejagers. Na het vertrek van de scoutinggroep naar chalet Ockenburgh in 2015 ziet de gemeente zijn kans schoon het recreatieterrein om te willen vormen tot een bouwlocatie. Omwonenden zijn het daar natuurlijk totaal niet mee eens en beginnen een burgerinitiatief. Doel: de grond moet beschikbaar blijven voor maatschappelijk gebruik.

Nieuw Waldeck op zich heeft geen vergelijkbare grote natuurgebieden. Maar als we door de wijk lopen valt het wel op dat er veel parkachtige groenstroken en bosplantsoenen zijn. Er zijn veel bomen en struiken, de wijk oogt dan ook bovengemiddeld groen als we het met andere Haagse wijken vergelijken.

Tegenwoordig is het perceel een prachtig opgeknapte locatie met natuurlijk een buurttuin, een kleine (water)speelgelegenheid, een fitnessparcours en een klein voetbalveld. Er loopt een voetpad door heen en er staan bankjes. Het geheel wordt beheerd door een vrijwilligersgroep. Onderhoud vindt plaats door de gemeente. Ook de zogenoemde Waanzinnige Waldeck Tuin (WWT) is vertegenwoordigd in het bestuur van het wijkberaad.

TuinenTuinenTuin
Terug naar buurttuinen
Logo

Komende activiteiten

Planner

Wijkberaad

Er zijn momenteel geen aanstaande Wijkberaad evenementen.
Planner

Groen

Er zijn momenteel geen aanstaande Groen evenementen.
Planner

Veiligheid/Bit

Er zijn momenteel geen aanstaande Veiligheid/BIT evenementen.
Planner

Leefomgeving

Er zijn momenteel geen aanstaande Leefomgeving evenementen.
Planner

En verder...

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.
Jaarplanner

Contact

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.