Groen

Buurttuin Toscanini

In maart 2013 hebben een aantal bewoners uit de Toscaninistraat zich aangemeld voor de Snoei- en Bloeidag van de wijk, omdat zij de oude wijktuin langs het fietspad wilden adopteren. Op deze plek was het vroeger kassengebied. Op het terrein van de voormalige wijktuin stond een kasje, waarvan je de fundering nog steeds ziet, op de plek waar nu de aardbeientoren langs het fietspad staat. De tuin was helemaal overwoekerd  met wilde braam. De tuin is in de vorm van een zon met zonnestralen gemaakt, waardoor je door de tuin plantvakken hebt met looppaden er tussendoor.

Tuin

Door de gemeente werden er materialen en plantjes verstrekt en we werden geholpen met het in de grond zetten van de planten. Na enige tijd is er een hek omheen gezet, waardoor de buurttuin netjes blijft. Ook is er met een crowdfundingsactie een waterpomp gerealiseerd, zodat we de tuin zelf water kunnen geven. Er omheen staan verschillende bankjes en daar zitten regelmatig fietsers of wandelaars te genieten van een zen-momentje. Verschillende mooie bomen staan om de buurttuin heen, waaronder de zo markante scheve berk op de achtergrond die al 47 jaar oud is (2020).

Tuin

Het is een oase van groen en rust in een drukke stad. In de tuin krioelt het van de dieren. We hebben er al heel veel gezien. Kikkers, vogels, rupsen, bijen, hommels, wormen en heel veel meer. De grond betreft zogenaamde geestgrond. Geestgrond bestaat uit duinzand dat vermengd is met klei en/of veen dat van elders is aangevoerd, hetgeen betekent dat het zeer vruchtbare grond is waar een en ander goed bloeit. Door onze wijk loopt een ecologische route voor vleermuizen en dus zien we ze ook op deze plek veel terug. Als je in de schemering op het bankje zit, zie je de vleermuizen rond fladderen. De bewoners houden sinds die tijd de buurttuin bij.

Tuin
Terug naar buurttuinen
Logo

Komende activiteiten

Planner

Wijkberaad

Er zijn momenteel geen aanstaande Wijkberaad evenementen.
Planner

Groen

Er zijn momenteel geen aanstaande Groen evenementen.
Planner

Veiligheid/Bit

Er zijn momenteel geen aanstaande Veiligheid/BIT evenementen.
Planner

Leefomgeving

Er zijn momenteel geen aanstaande Leefomgeving evenementen.
Planner

En verder...

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.
Jaarplanner

Contact

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.