Op vrijdag 13 april heeft wethouder Joris Wijsmuller de Gulden Klinker bij stadstuin De GroeneGeest ingestraat. Tevens werd de bijhorende cheque ter waarde van € 1000,- uitgereikt.

Deze waardering hebben de vrijwilligers van de stadstuin verkregen door hun jarenlange inzet voor de buurt. Vorig jaar kregen zij van de gemeente de volkstuintjes in eigen beheer en hebben zij sindsdien veel werk gehad aan het opzetten van de broodnodige organisatie en het opnieuw inrichten en klaarmaken van de tuin. Zij hebben daarbij veel steun ondervonden van de stichting Voor Welzijn, het Wijkberaad Nieuw Waldeck, het stadsdeelkantoor en de Haagse Tuinbank.

Stadstuin De GroeneGeest, gelegen naast wijkcentrum De Geest, is al decennia lang leverancier van verse groenten. Niet alleen bewoners van de wijk maar ook sociale kookprojecten zoals Jong kookt voor Oud van Voor Welzijn en het maaltijdproject van Resto VanHarte profiteren daarvan. Verder heeft de stadstuin een nuttige functie bij de maatschappelijke opvoeding van schoolkinderen van de vlakbij gelegen basisschool het Lichtbaken door het beschikbaar stellen van moestuintjes aan leerlingen.